Profesorul Victor Manole, Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” – 31 mai 2012

 

     În cadrul celei de-a IX-a ediţii a Conferinţei Internaţionale „Probleme Actuale ale Economiei Globale”, la propunerea Facultății de Ştiinţe Economice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Victor MANOLE.

     În prezența unui numeros auditoriu format din profesori de la Academia de Studii Economice din București și Universitatea București, dar și de la importante centre universitare din Iași, Craiova, Sibiu, rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius EPURE a arătat că evenimentul este unul deosebit de important pentru întreaga comunitate academică ovidană.

     „Cu o bogată activitate didactică și de cercetare, întinsă pe mai bine de patru decenii, prof.univ.dr. Victor MANOLE a contribuit la formarea unui număr considerabil de specialiști în sfera economiei agrare și a îmbogățit literatura științifică de profil cu numeroase studii, articole și cărți de referință care îi poartă semnatura. Reforma învățământului economic a fost una dintre preocupările de bază ale prof.univ.dr. Victor MANOLE, pe parcursul carierei sale acesta întregindu-și experiența în managementul educațional activând ca membru în Comisia de Ştiinţe Economice a Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare Academică (CNEAA), ca preşedinte al Comisiei de Ştiinţe Economice I din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) și membru al Comisiei de Ştiinţe economice din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATU)”, a declarat prof.univ.dr.Dănuț Tiberius EPURE, rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, la decernarea primului titlu de Doctor Honoris Causa din domeniul economic din mandatul său.

     În Laudatio, decanul Facultății de Științe Economice, prof.univ.dr. Elena Cerasela SPĂTARIU, a arătat că „prof. dr. Victor MANOLE a avut şi rolul unui autentic ambasador  al economiei agroalimentare prin continua colaborare cu universitățile naționale și internaționale şi prin deschiderile pe care le-a oferit tinerilor studenţi români. Profesorul Victor MANOLE a făcut parte din echipele a peste 75 de proiecte de cercetare, a publicat 44 de cărți și manuale de specialitate, peste 220 de articole și a prezentat mai mult de 100 de comunicări științifice la conferințe naționale și internaționale. Profesorul Victor MANOLE este un prieten apropiat și devotat al universității noastre și a reușit, în repetate rânduri, să performeze la nivel științific și managerial în echipe mixte alături de membrii comunității noastre academice. De menționat faptul că sub bagheta domniei sale, Facultatea Economia Agroalimentară și a Mediului, din cadrul ASE București, s-a clasat pe primul loc în domeniu în clasificarea națională, iar colectivul de cadre didactice conduce cea mai bogată activitate din interiorul Academiei de Studii Economice din București, cu cea mai mare contribuție din cercetare”.

     Profesorul Victor MANOLE a mulțumit Universității „Ovidius” pentru distincția acordată, subliniind faptul că titlul este cu atât mai onorant cu cât este acordat în domeniul economiei agroalimentare. „Într-o zonă geografică  cu două mari vocații – turism și agricultură, consider că relațiile de colaborare între Facultatea Economia Agroalimentară și a Mediului din cadrul ASE București și Universitatea constănțeană sunt binevenite”, a arătat profesoul Victor MANOLE.

 • DHC Victor Manole mai 2012 (10) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (12) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (13) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (24) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (26) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (32) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (35) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (37) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (38) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (57) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (59) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (6) (Custom)
 • DHC Victor Manole mai 2012 (81) (Custom)