EVOLUŢIA SISTEMULUI BANCAR ROMÂNESC, ÎN DEZBATEREA SPECIALIŞTILOR BNR

 

     Facultatea de Ştiinţe Economice, în parteneriat cu Banca Naţională a României (BNR), a organizat la Universitatea noastră dezbaterea cu tema „Provocări pentru sistemul bancar din România“, un nou eveniment de talie naţională, de maximă importanță, în contextul problemelor actuale din economia Uniunii Europene.

     Alături de manifestări precum: Masa Rotundă „Efecte ale crizei actuale asupra economiei globale”, ajunsă la cea de-a doua ediţie, Conferinţa internaţională „Probleme ale economiei globale”, numărând nu mai puţin de opt ediţii şi „Sesiunile de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti”, cu două ediţii la activ, această dezbatere subliniază preocupările constante ale Facultăţii de Ştiinţe Economice de a se menţine mereu în pas cu transformările sociale şi economice, făcându-se, în acelaşi timp, remarcată ca un autentic spaţiu al cunoaşterii şi cercetării de vârf.

     „Această manifestare urmează ca o consecinţă logică a parteneriatului cu distinşii noştri colaboratori, BNR, alături de care, din dorinţa de a realiza o legătură strânsă între mediul academic şi cel economic, am organziat numeroase evenimente precum: <<BNR – Zilele Porţilor Deschise Pentru Studenții Economiști>> sau <<Şcoala de vară BNR>>”, a precizat Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.

     La dezbatere au participat specialişti în economia românească, precum: prof. univ. dr. Nicolae Dănilă, membru în Consiliul de Administraţie al BNR şi cadru universitar la Academia de Studii Economice Bucureşti,directorul adjunct al Direcţiei Comunicare din cadrul BNR, Mircea Mureşan, şi directorul executiv al BNR – Sucursala Constanţa, Camelia Ardelean, alături de cadre universitare ale Facultăţii de Ştiinţe Economice.

     Prof. univ. dr. Nicolae Dănilă a susţinut în cadrul manifestării disertaţia cu titlul „Poate contribui la stabilitatea financiară o bancă de importanţă sistemică având capital autohton?“, care poate fi consultată pe site-ul BNR, în secţiunea Prezentări şi interviuri, http://www.bnro.ro/Prezentari-si-interviuri–1332.aspx.